Lektorské služby v oblasti gastronomie
Aleš Kostínek je úspěšný kuchař s dlouholetou praxí. Pochází z rodiny, která měla k tomuto řemeslu velmi blízko. Jeho primárním zaměřením a specializací je především maso a jeho grilování na otevřených ohništích značky OFYR, se kterou úzce spolupracuje. Vyučil se ve francouzské restauraci Obecního domu pod vedením uznávaného šéfkuchaře Ladislava Samka a šéfcukráře Tomáše Krofty. Další zkušenosti následně sbíral ve vyhlášených pražských restauracích a několik let sám provozoval vlastní restauraci za Prahou. Během své kariéry působil i v Mongolsku, kde měl na starosti otevření české restaurace. V současné době se věnuje činnosti v oblasti cateringu, službám privátního kuchaře do domu pro VIP klienty pod hlavičkou své firmy Next Catering a nedávno otevřel i zbrusu nové bistro v galerii DOX+, v pražských Holešovicích. Aleš velmi rád pracuje s lidmi a právě díky tomuto přístupu byl vždy oblíbeným šéfem. V kuchyni používá metodu cukr a bič, která se mu za léta praxe osvědčila nejvíce. V kuchyni musí být disciplína a pořádek, ale je také potřeba tým po náročných výkonech pochválit a dát mu najevo svou lidskou stránku. Alešovo motto je „co mě nezabije, to mě posílí“, a proto se se zápalem vrhá do nových projektů, jako je třeba kurz na LearnTube.